Преса про нас

Дністрянська Яна Олександрівна

Сайт

07.07.17

Чиновник

Посада: Директор благодійного фонду «Розвиток села» «Баришівської зернової компанії»

Цитати:

  • «Аграрний бізнес повинен бути першим помічником сільських та селищних територіальних громад у створенні інфраструктури та благоустрою населених пунктів, на землях яких він працює.Саме для цього й було створено наш благодійний фонд, який взяв на себе соціальні функції з підтримки селян, покращення умов їхнього життя, розвитку сіл». (Kray.ck.ua, грудень, 2015 р.)

 

Відбулися свята – День села та Івана Купала

Сайт

07.07.17

Вже традиційно 6 липня в селі Свічківці відбулися свята– День села та  Івана Купала.

Привітати свічківчан із Днем села завітали почесні гості: Тетяна Володимирівна Богославець – заступник голови районної ради, Віктор Петрович Безсмертний – генеральний директор ТОВ «Баришівська зернова компанія», Яна Олександрівна Дністрянська – директор благодійного фонду «Розвиток села», Анатолій Федорович Волошін – директор Черкаського регіонального округуТОВ «Баришівська зернова компанія», Мирослава Миколаївна Грицько – директор відділку с. Свічківка ТОВ «Баришівська зернова компанія».

 

Дошкільний навчальний заклад “Сонечко” с. Михайлівка,  відвідує 27 малюків, для яких створено всі умови, щоб вони почувалися затишно та комфортно.

Для того, щоб дітлахам було тепло і комфортно у стінах рідного садочка, сільський голова Андрій Григорович Донець, завідувачка Тамара Вікторівна Лісун приклали масу зусиль. Також, непокладаючи рук працював колектив дошкільної установи, батьківський комітет та працівники від районного центру зайнятості. Але без фінансової підтримки було б важко, тому до співпраці були залучені – регіональний директор ТОВ “БЗК” Анатолій Федорович Волошін, директор благодійного фонду “Розвиток села” Яна Олександрівна Дністрянська, приватні  підприємці Григорій Іванович Плічко, Геннадій Петрович Муляк, Іван Іванович Зінченко, Василь Степанович Бойсак.

Для вирішення проблем із температурним режимом у дитсадку було замінено опалювальну систему,  встановлено енергозберігаючий котел, який працює на твердому паливі та дровах, заготівля яких проводиться постійно. А ось днями, за кошти місцевого бюджету було закуплено 11,5 т. брикету. Отже до зими ДНЗ “Сонечко” готовий і чекає на своїх вихованців.

Кукшинська школа дякує

Сайт

2015-12-03

/Files/images/PC010002.JPG

Педагогічний колектив та учні нашої школи виражають щиру вдячність Благодійному фонду ‘Розвиток села’, зокрема Дністрянській Яні Олександрівні за підтримку та готовність прийти нам на допомогу. В черговий раз Ви протянули нам руку допомоги. Ми бажаємо Вам успіхів і процвітання у вашій нелегкій, але хорошій справі.

БФ “Розвиток села” допомагає дітям.

Сайт

 

Щиро дякуємо Благодійному фонду “Розвиток села” (директор – Дністрянська Яна Олександрівна) за допомогу Дитячому соціально-реабілітаційному центру “Надія”. 

 

 подяка БФ Розвиток села

подяка розвиток села

IMG_3180 IMG_3170 IMG_3171 IMG_3172 IMG_3173IMG_3176 IMG_3177 IMG_3180IMG_3167 IMG_3181 IMG_3185 IMG_3187 IMG_3188 IMG_3189 IMG_3190 IMG_3191 IMG_3192

ВИНОСЕНО ПОДЯКУ БЛАГОДІЙНОМУ ФОНДУ «РОЗВИТОК СЕЛА»

Сайт

Чорнухинська районна державна адміністрація виносить подяку Благодійному фонду «Розвиток села» (директор  Дністрянська Яна Олександрівна) за надання благодійної допомоги відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації   в сумі 39700 гривень на придбання паливо-мастильних матеріалів для забезпечння перевезення учнів та вихованців до місць навчання, а також для забезпечення повноцінного функціонування загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів Чорнухинського району.

КРИЛА НАДІЙ

Сайт

Крила надій.  18 березня в районному Будинку культури відбувся ІІІ районний мистецький фестиваль творчості людей з особливими потребами «Крила надій».    Відкрив фестиваль голова районної організації інвалідів «Союзу організацій інвалідів України» Олег Сімон. На гостини гарного настрою, посмішок, музики і творчості завітали солісти, читці, дуети, ансамблі, танцюристи, гумористи, викликаючи гучні оплески та залишаючи по собі приємні спогади. Це активні учасники художньої самодіяльності з Центру соціальної активності територіального центру соціального обслуговування у Пирятинському районі, Грабарівського, Кротівського та  Пирятинського будинків – інтернатів, клубу інвалідів «Мрія» та учбово-виробничого підприємства «УТОС», які розкрили свої творчі здібності та стали частинкою культурно-мистецького життя району.

  У фойє районного Будинку культури була представлена велика виставка виробів  декоративно-ужиткового мистецтва учасників фестивалю, яка вражала розмаїттям виробів з паперу та бісеру, в’язаних робіт та вишивки, виробами з глини та картинами.

   Учасників фестивалю привітали та вручили  подарунки  голова Пирятинської районної ради Сергій Пазюк,  Перший заступник голови Пирятинської районної державної адміністрації Владислав Гуленко та міський голова Олексій Рябоконь. Пам’ятні сувеніри надав  благодійний  Фонд „Розвиток села“ – директор Яна Дністрянська, за сприяння  депутата обласної ради, регіонального  директора ТОВ «Баришівська зернова компанія» Василя  Стасовського.

ПИРЯТИНСЬКА РАЙОННА ОРГАНІЗАЦІЯ ВЕТЕРАНІВ ПРАЦІ, ВІЙНИ ТА ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ ВІДЗНАЧИЛА 30-РІЧНИЙ ЮВІЛЕЙ

Сайт

 Пирятинська районна організація ветеранів праці, війни та військової  служби відзначила 30-річний ювілей.19 березня в малій залі райдержадміністрації відбулося урочисте засідання президії Пирятинської районної організації ветеранів з нагоди 30-річчя її заснування, у лавах останньої налічується  близько 9,5 тис. мешканців району.

       Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять активістів ветерансього руху, які відійшли у вічність. Голова районної ради ветеранів Богдан Дубецький розповів про історію створення ветеранської організації, прозвітував про її діяльність за останні кілька років  та поділився планами на майбутнє.
Учасників зібрання привітали голова районної державної адміністрації Олег Куча,  голова районної ради Сергій Пазюк, заступник міського голови Ігор Шикеринець та вручили грамоти і подяки активістам ветеранської організації.
Пам’ятні сувеніри надав  благодійний  Фонд „Розвиток села“ – директор Яна Дністрянська, за сприяння  депутата обласної ради, регіонального  директора ТОВ «Баришівська зернова компанія» Василя  Стасовського.

 

Внесок бізнесу в розвиток країни у конфліктні часи

Сайт

Центр «Розвиток КСВ» (надалі – центр) організував у м. Києві конференцію «Корпоративна соціальна відповідальність у конфліктні часи». Захід відбувся в рамках щорічного Національного конкурсу бізнес-кейсів з КСВ. Партнери –EY і ДТЕК. Інтелектуальним партнером стала Києво-Могилянська бізнес-школа.

1723558_780923855310733_8911082762432113690_n

У ході конференції 27 спікерів поділилися досвідом своїх компаній у конфліктні часи, а волонтери висловилися з питання допомоги від бізнесу.

Марина Саприкіна, керівник «Розвиток КСВ», зауважила: «У цьому році центр спільно з партнерами вирішив відмовитися від традиційного формату конкурсу і просто зібрати практики компаній у конфліктні часи. На думку міжнародних експертів, корпоративна соціальна відповідальність (надалі – КСВ) у такі періоди включає три види діяльності: комплаєнс, принцип «не зашкодь» (do no harm) і миротворчі дії. Аналіз цих практик свідчить, що українські компанії вже вийшли за рамки КСВ і досягли рівня «сталого розвитку» (sustainability), інвестуючи в розвиток країни».

«Досвід прийняття рішень в кризових ситуаціях є унікальним. Дослідження та конференція, проведені Центром «Розвиток КСВ» в Україні – це добра нагода узагальнити цей досвід та зробити висновки, які дозволять нам бути ефективнішими, а значить – сильнішими», – Наталія Теленкова, керівник комітету з питань корпоративної відповідальності компанії EY в Україні.

На початку конференції центр надав результати дослідження щодо ролі бізнесу в розвитку країни, а саме:

1)     роль бізнесу в конфліктні часи стає сильнішою;

2)     компанії беруть участь у подіях 2014 року через інвестиції в розвиток і безпеку персоналу, допомогу Майдану, армії та вимушеним переселенцям, а також просто розвиваючи свій бізнес;

3)     співробітники компаній були учасниками Майдану переважно з власної ініціативи;

4)     наслідки: прояв патріотизму, згуртованість працівників і стрес;

5)     компанії здебільшого допомагають армії;

6)     не у всіх організацій є мобілізовані співробітники, але там, де це сталося, «своїх не залишають»;

7)     компанії розпочали готувати плани на випадок воєнних дій;

8)     компанії допомагають вимушеним переселенцям, а звільненим містам – лише у відповідь на окремі звернення (в т. ч. місцевих адміністрацій);

9)     у комунікаціях зі співробітниками найважливішими є участь першої особи, захищеність, стриманість і підтримка патріотичного настрою;

10) додаткові проекти розвитку країни, що реалізують компанії: відповідно до пріоритетів держави (енергонезалежність, протидія корупції), консультування та експертиза урядових структур, позитивна комунікація з партнерами і клієнтами, неперервна робота компанії та розвиток регіонів.

10407401_780928305310288_4658788315907734263_n

Перша сесія конференції була присвячена HR-викликам. Альона Чернишова, директор з персоналу «Сушия», повідомила, що вони постійно контактують з менеджментом ресторанів з Луганська та Донецька, а також допомагають співробітникам-переселенцям. Компанія компенсувала оплату переїзду і забезпечила всім необхідним на перший місяць проживання. Альона Федько, менеджер з внутрішніх проектів і комунікацій «Сингента»,  презентувала проект компанії «Позитивне мислення», що включав активне дозвілля, освіту співробітників, соціальні та культурні проекти (творчі майстер-класи, освіту в офісі, театр, корпоративне волонтерство). Результати проекту: залученість співробітників з 2012 року зросла на 9% (до 88%), а лояльність до бренду роботодавця – на 12% (96%). Вікторія Михно та Міла Бедренець, начальники управлінь корпоративних комунікацій і маркетингу Platinum Bank відповідно, поінформували про кампанію банку «Все буде добре», спрямовану на підвищення рівня оптимізму українців (оскільки Україна, як і Танзанія, Кенія, Іорданія та Єгипет, – у п’ятірці країн із найнижчим індексом задоволеності життям). Крім того, вони розповіли про програму для співробітників «Свої для своїх», торкнулися питання важливості благодійних пробігів і внутрішніх конкурсів. Головне, на їхню думку, – інтегровані комунікації на 360 градусів. Василь Губарець, менеджер із зовнішніх зв’язків, і Антоніна Філоненко, спеціаліст із внутрішніх комунікацій «JTI Україна», говорили про розробку плану дій на випадок надзвичайних ситуацій, а також про два напрями комунікацій (безпека співробітників і неперервність бізнесу) і допомогу працівникам на сході країни. Юлія Піхновська, радник з комунікацій «Shell» в Україні, повідомила про нові проекти компанії для співробітників, що базуються на пріоритетах країни: безпеці та енергоефективності. Євгенія Кривонос, директор з розвитку компанії «Небесна криниця», поділилася досвідом з організації конкурсу на найкращий проект  для співробітників і проведення спортивних благодійних заходів.

10431711_780925265310592_3888363025086903960_n

Під час другої сесії конференції йшлося про нові форми маркетингу. Вікторія Гриб, директор департаменту сталого розвитку ДТЕК, партнера Конференції, зазначила, що «під час конфлікту компанії не можуть залишатися осторонь. Вони повинні допомагати людям, які опинилися в складній ситуації». Компанія ДТЕК сьогодні допомагає співробітникам компанії, членам їх родин та просто жителям територій своєї діяльності, створює індустріальні парки (такі проекти відкривають нові можливості для бізнесу і допомагають вирішувати проблему зайнятості , в тому числі вимушених переселенців). Артур Цвинтарний, керівник управління маркетингу та реклами Ощадбанку, зазначив, що КСВ є невід’ємною складовою іміджу нового бренду банку «Мій банк. Моя країна», і розповів про проекти банку (зокрема про ті, що спрямовані на допомогу людям з особливими потребами). Тетяна Пецько, менеджер програм КСВ, та Ігор Шевченко, провідний PR-спеціаліст компанії «Київстар», поінформували про освітній напрям організації для трьох аудиторій: шкіл, університетів і суспільства в цілому. Вони презентували проект Kyivstar Business Hub, метою якого є запрошення в Україну кращих економістів-практиків для публічних лекцій. Три зустрічі вже зібрали понад 1500 учасників. Тата Кеплер, директор з розвитку бізнесу «Aroma», підкреслила, що «КСВ насамперед не для іміджу, а для життя. Це стосується кожного». Вона надала інформацію як про власні проекти мережі із залученням клієнтів, так і про запрошення інших рестораторів. «Я, український ресторатор, підтримую українську армію. Головне – не зупинятися», – резюмувала представник малого та середнього бізнесу.

Окрема сесія з волонтерами була присвячена питанню «Допомога бізнесу: чи є вона достатньою». На початку сесії лише один учасник погодився з думкою, що допомога бізнесу є  достатньою. При цьому волонтери – Наталія Воронкова, голова правління ГО «Волонтерська Сотня Доброволя», Таміла Ташева, координатор проекту «КримSOS», Тетяна Абрамова, директор і засновник бренду «РІТО», і Олена Ковтун,

операційний директор агенції «Newsfront», – зауважили, що вони вдячні бізнесу за добрі справи, але потрібно більше ініціативності (особливо сьогодні, коли самі волонтери сплять по декілька годин на добу). Було визначено основні рекомендації компаніям від волонтерів:

1)     розпочати з малих проектів («хоча не буває малих проектів, кожен проект – це крапля в океан»);

2)     бути ініціативнішими і звертатися до волонтерів самостійно, пропонуючи допомогу (пораненим, діткам із зони АТО, переселенцям);

3)     провести бесіду зі своїми керівниками та співробітниками про підтримку і допомогу волонтерів (головне: знайти свій проект).

Також було запропоновано:

  • великим компаніям – відбудовувати інфраструктурні об’єкти (Ощадбанк, наприклад, відремонтував школу у Слов’янську);
  • малому та середньому бізнесу – допомагати пораненим бійцям (так, компанія «РІТО» взяла шефство над двома пораненими хлопцями, щомісячно надсилаючи їм 10% від свого прибутку).

Під час останньої сесії обговорювалося питання «Соціальні інвестиції: чи потрібна зміна вектору». Яна Кавушевська, директор з корпоративних комунікацій «Астарта-Київ», запропонувала нову національну ідею енергонезалежності та конкретизувала, що для цього робить компанія (проект виробництва біогазу і його результати для компанії, навколишнього середовища та суспільства). Олег Поліщук, директор центру зі співпраці з органами державної влади і законотворчої роботи ДП «НАЕК «Енергоатом», розповів про напрямки волонтерської роботи співробітників компанії: аукціони, збір коштів, курси загальновійськової підготовки, ремонт техніки. Так, станом на 01.11.2014 р. загальними зусиллями було зібрано понад 6 млн грн. Азіза Хамідова, менеджер з КСВ «1+1 медіа», презентувала проекти компанії від Майдану до сьогодні (а саме: допомога Майдану і АТО сьогодні, прибирання Майдану Незалежності, збір речей і внутрішні благодійні аукціони, телесюжети та нові програми). Людмила Стеценко, менеджер з КСВ компанії «Оболонь», поділилася інформацією про економічні наслідки конфлікту для організації та інвестиції компанії сьогодні у чотирьох напрямках: організаційна підтримка, волонтерство, фінансова і матеріальна підтримка військових частин та інших закладів (10 підприємств корпорації перерахували свій одноденний заробіток).Клавдія Шевелюк, директор з розвитку АО «Василь Кісіль і Партнери», підказала нову ідею для проектів компаній – допомога талановитим діткам із зони АТО. Такими дітьми опікується сьогодні її компанія, але їх можуть підтримати й інші організації. Наприклад, діток можна запросити на корпоративні свята, що допоможе зібрати необхідні кошти для поїздки в Брюссель (запрошення на виступ у Європарламенті вже є).

10491269_780927421977043_1983328691765082210_n

Додатково компанія «Фокстрот» презентувала новий проект для підтримки дітей із зони АТО: компанія випустила сувенірну продукцію, кошти від продажу якої надійдуть «СОС-містечку», а компанія ТОВ «Астеліт» life:) розпочинає проект «Допомогти так легко» для діток-сиріт із зони АТО.

Зазначені проекти і велика кількість учасників заходу свідчать про те, що ця тема сьогодні є особливо актуальною. Таким чином, компаніям потрібно постійно ділитися досвідом для суттєвого покращення ситуації та  допомоги, необхідною є також співпраця між волонтерами-компаніями і урядом.

За результатами конференції та опитування центр готує двомовну публікацію «КСВ у конфліктні часи», вихід якої очікується в грудні.

Контактна особа:

Марина Саприкіна

(044) 292 02 48

ms@csr-ukraine.org

Фотографії із заходу можна знайти за посиланням: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.780923465310772.1073741837.132807110122414&type=1

 

Перший національний канал України

Почему одни села богатые, а другие бедные? Кто должен руководить селом: местная община или правительство? Как сделать село привлекательным для людей и бизнеса?

Відео

1

Чорнухинська районна державна адміністрація

До дня конституції України та дня молоді

28 червня 2014 року голова райдержадміністрації Сергій Перетятько, голова райради Надія Кривчун взяли участь у районних урочистостях до Дня Конституції України та Дня молоді, що розпочалися  о 18.00 год. на стадіоні смт Чорнухи з «Молитви за Україну», та привітали учасників заходу – представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, трудових колективів, партійних, громадських організацій, селищного, сільських голів, депутатський актив, молодь, мешканців районного центру – із значимими для держави і народу святами. Було наголошено, що «Сьогодні на фоні подій, що відбуваються в нашій державі, як ніколи, стає зрозумілим визначення України як унітарної держави, територія якої є цілісною і недоторканною. І сьогодні, як ніколи, наше майбутнє залежить від нашої згуртованості, від зусиль кожного, спрямованих на консолідацію суспільства заради збереження в ньому громадянської злагоди, миру і стабільності.».Керівники району вручили Почесні грамоти райдержадміністрації, районної ради кращим працівникам підприємств, установ, організацій району,  паспорти громадян України молоді району.

Присутніх зі святами привітали депутат обласної ради, регіональний директор ТОВ «Баришівська зернова компанія» Василь Стасовський, генеральний директор ТОВ «Баришівська зернова компанія» Віктор Безсмертний, директор благодійного фонду «Розвиток села» ТОВ «Баришівська зернова компанія» Яна Дністрянська та вручили Куріньківському сільському голові Володимиру Голубу сертифікат на суму 120 тис. грн. на ремонт дороги по с. Курінька, прилади для вимірювання  рівня цукру в крові (глюкометри) для медпрацівників Вороньківської, Луговиківської, Харсіцької сільських, Чорнухинської селищної рад, три бронежилети працівникам Чорнухинського РВ УМВС в Полтавській області.

Потім відбувся святковий концерт та «Караоке  на  майдані»  – пісенний  турнір серед  молодих  виконавців.  Учасники заходу мали змогу переглянути в фан-зоні  на  селищному  стадіоні кінозамальовки  про  молодь  Чорнухинщини та у  прямому  ефірі  1/8 фіналу  Чемпіонату  світу  з  футболу  в  Бразилії.

Під час святкування працювали атракціони для дітей, торговельні заклади.

Завершилося святкування дискотекою для молоді.

 

Пирятинські вісті

На пирятинщині побував голова обласної ради Петро Ворона


11 липня на Пирятинщині з робочим візитом побував голова Полтавської обласної ради Петро Ворона. Свій візит він розпочав з прийому громадян Дейманівської сільської ради. Також він відвідав завод з виробництва заморожених напівфабрикатів ТМ «SmaCom»,  де ознайомився з роботою ТОВ «Пирятинський делікатес» та зустрівся з коллективом підприємства.
У приміщенні Пирятинської районної ради голова обласної ради провів особистий прийом громадян. До нього звернулися працівники «Пирятинського комбінату хлібопродуктів» з приводу погашення заборгованості по заробітній платі. Лікарі Центру первинної медичної допомоги звернулися до П. Ворони з проханням забезпечити долікарняний кабінет поліклінічного відділення електрокардіографом. Інші питання, з якими жителі району прийшли на прийом до голови обласної ради, стосувалися масового захворювання дітей, яке сталося в ДНЗ «Берізка», надання матеріальної допомоги, працевлаштування, питань соціального спрямування тощо.

Також під час візиту голови обласної ради П. Ворони до Пирятина, регіональний директор ТОВ «Баришівська зернова компанія», депутат обласної ради Василь Стасовський та директор благодійного фонду «Розвиток села» «Баришівської зернової компанії» Яна Дністрянська вручили двом військовослужбовцям, а саме командиру військової частини, яка розміщується поблизу міста Миргорода, підполковнику Володимиру Круглову та мобілізованому з села Вишневе військовослужбовцю, головному старшині Ігорю Назарцю два бронежилети 4-го класу захисту. У свою чергу, від благодійного фонду для медичних закладів, які розташовані на території Харківецької сільської ради, було передано 2 глюкометри для вимірювання рівня цукру в крові.
Наприкінці свого візиту голова обласної ради Петро Ворона погодився поспілкуватися з представниками засобів масової інформації Пирятинщини. Йому журналісти поставили наступні запитання:
– Петре Васильовичу, вже декілька років тягнеться процес виплати заборгованості по заробітній платі працівникам Пирятинського «КХП». Ці гроші вже встигли й знецінитися. Чи є шанс людям отримати зароблені кошти за допомогою нової влади?
– Нова влада, про яку ви сьогодні говорите, – це тільки декілька нових керівників, які призначені на ті чи інші посади. Але поряд з цими керівниками на місцях ще залишилися, на жаль, існувати старі корупційні схеми, завдяки яким обиралися люди, в тому числі й керівники цього підприємства. Ці люди намагалися набити свої кишені або збирали кошти «Саші-стоматологу», або ж для всієї «сім’ї». І сьогодні, на жаль, є певна кругова порука. Ті люди, які допомагали їм це робити, залишаються працювати і в прокуратурі, і в податковій, і, на жаль, у правоохоронних органах. Тому питання працівників цього підприємства, які прийшли до мене на особистий прийом, це звичайно питання тих корупційних схем, які на сьогодні ще працюють. Наше завдання – зруйнувати ці схеми і змусити тих людей, які вкрали ці гроші, які сьогодні їздять на «лексусах» і які, можливо, ховаються за депутатськими мандатами, все це виплатити. Тому, коли я приїду в Полтаву, то матиму серйозну розмову з керівником виконавчої служби. Я запрошу на цю розмову голову адміністрації, представників цього колективу й буду з’ясовувати, де початок цієї корупційної схеми і хто заважає виконати рішення суду. А виконати його, я переконаний, можливо і потрібно.
– Наскільки активними є наші місцеві депутати в обласній раді?
– Найактивнішими пирятинськими депутатами обласної ради є Іван Близнюк і Василь Стасовський, хоча останній – з Чорнухинського району, але він багато працює саме на Пирятинщині. Ці люди з чітко задекларованими демократичними переконаннями і працюють вони не тільки в нас, а й в Народній раді. Віктор Гаркуша також на сьогодні добре працює. Наскільки мені відомо, він увійшов у групу «Європейський вибір», яка підтримує нашого Президента Петра Порошенка. Григорія Вернигори я на останніх засіданнях не бачив. Наскільки мені відомо, він входить у депутатську групу «Полтавщина», яку створив О. Удовиченко разом з Партією Регіонів.
– Озвучте Вашу позицію стосовно невиплати паїв депутатом обласної ради Г. Вернигорою?
– Я вважаю, що це справа честі господарника, людини і депутата. Він мусить розплатитися з людьми, незважаючи на те, чи депутат він, чи не депутат. Але, якщо він депутат, то це додатково покладає на нього обов’язок зробити це.
– Чи виділяються кошти з обласного бюджету на підтримку наших земляків-військовослужбовців?
– На підтримку наших військовослужбовців виділено 5 мільйонів гривень. Один мільйон виділено на допомогу біженцям, 198 тисяч – на відповідні департаменти на закупівлю путівок для дітей біженців. Близько сотні дітей, які приїхали зі Сходу, зараз перебувають у Градизьку. На даний час у нас, на теренах області, знаходиться близько двох тисяч громадян-біженців, яким ми намагаємося надавати допомогу. Сьогодні дуже активно працюють волонтери. Є ініціатива громадських організацій та обласної ради, щоб кожен депутат придбав бронежилет. Можу сказати, що наша обласна рада зробила все можливе для того, щоб наші військовослужбовці отримали все необхідне. Але є й інша ситуація – чиновники на рівні Міністерства оборони й ті, які працюють у наших міністерствах, Верховна Рада гальмують все через тендерні процедури. Я вважаю, що це ганьба, це злочинна діяльність, коли йде війна, а ми повинні закуповувати все обладнання, обмундирування через тендер і витрачати на це час, коли гинуть наші хлопці. Отже, це питання до Кабінету Міністрів. Ми на місці намагаємося якомога швидше постачати своїм землякам захисне спорядження та продукти харчування. Кожного тижня з передачами до наших солдат їздять волонтери, представники церкви Українського патріархату та представники влади. Але, на жаль, 8 земляків ми вже поховали.
– Чи буде у цьому році проведено Сорочинський ярмарок?
– Особисто я вважаю, що Сорочинський ярмарок потрібно відкласти. Такі веселощі, під час того як іде АТО й гинуть люди, недоречні, тим паче, що є загроза теракту. Я б його зараз не рекомендував проводити.

Лубенська районна державна адміністрація

Благодійна ініціатива для обороноздатності держави

Благодійна ініціатива для обороноздатності держави Сьогодні наша країна переживає скрутні часи, відстоюючи своє право на цілісність і незалежність, а мир та спокій в останні місяці стали найбільшою мрією українців. Тож від кожного з нас залежить наскільки швидко ця мрія втілиться в життя.

11 липня завдяки благодійній допомозі ТОВ «Баришівська зернова компанія» було передано два бронежилети для військовозобов’язаних лубенців, які мобілізовані до лав Збройних Сил України. Сергій Погорілий із Засулля та Юрій Гармаш з Михнівців будуть «безпечно вдягнені» й захищені від ворожих куль. Вручення відбулося в райдержадміністрації за участю голови райдержадміністрації Романа Сидоренка, голови районної ради Олександра Темченка, регіонального директора ТОВ «Баришівська зернова компанія», депутата обласної ради Василя Стасовського, директора благодійного фонду «Розвиток села» «Баришівської зернової компанії» Яни Дністрянської. Благодійникам, які відчувають проблеми держави й підставляють своє надійне плече, ТОВ «Баришівській зерновій компанії» подякували голова райдержадміністрації Роман Сидоренко та голова районної ради Олександр Темченко. Зі свого боку регіональний директор компанії, депутат обласної ради Василь Стасовський та директор благодійного фонду «Розвиток села» Яна Дністрянська розповіли про співпрацю із сільськими громадами та перспективами впровадження нових проектів. Тоді ж для медичних установ Ісковецької, Войнихівської, Жданівської, Засульської та Оріхівської сільських рад були передані глюкометри, апарати для вимірювання рівня цукру в крові, які отримали сільські голови з рук благодійників. Така допомога, як повідомили представники ТОВ «Баришівська зернова компанія» здійснюється через створений компанією благодійний фонд «Розвиток села».

 

 

 

Яблунева загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів

 

Здоровий дух

Завдяки, Бф «Розвиток села» за спонсорської підтримки ТОВ «Баришівська зернова компанія» для табору було придбано м’ячі для фітнесу, хулахупи, ракетки для настільного тенісу, шахи та шахмати, щоб дозвілля дітей було цікавим, захоплюючим та різноманітним, тож ДЯКУЄМО ЇМ ЗА ЦЕ.

/Files/images/SAM_5812.JPG/Files/images/SAM_5810.JPG/Files/images/SAM_5805.JPG

 

 

Київська обласна державна адміністрація

Веселкові гойдалки

Веселкові гойдалки – світ казки і дитинства

Рубрика: Новини
Опубліковано: 12 грудня 2013 р.

Грудень часто називають хмурень, студень, бо має він так мало сонячного світла і тепла. Але не дивлячись на всі примхи погоди – мороз, вітер, хуртовини, місяць грудень був і залишається місяцем новорічної казки.

От і 9 грудня, коли до Нового року залишилося ще три тижні, малеча мікрорайону Комбікормовий завод вже почала отримувати подарунки.

Цієї сніжної днини на вулиці Олени Пчілки зібралися жителі в очікуванні урочистого відкриття дитячого майданчика.

Кілька місяців тому до очільника району В.П. Семеняки звернулися мешканці мікрорайону з проханням облаштувати для дітей місце дозвілля і відпочинку, адже найближчі гойдалки знаходяться в районі третьої школи. Тож для того, щоб «кали ямська» (як в народі називають цей мікрорайон) дітвора росла весела та здорова, а їхні матусі, татусі, дідусі й бабусі щасливими і спокійними було розроблено проект дитячого майданчика під назвою «Веселкові гойдалки – світ казки і дитинства», відповідно до якого, на галявині мав з’явитися дитячий майданчик. Профінансувати цей проект погодився благодійний фонд «Розвиток села» при товаристві «Баришівська зернова компанія».

Тож Володимир Павлович, як ініціатор проекту, розпочав привітання із слів вдячності підприємству,завдяки допомозі якого на цій галявині з’явилася веселка: «Хочу щиро подякувати Віктору Петровичу Безсмертному – генеральному директору товариства, яке відгукнулося на ваше прохання, – звернувся до присутніх Володимир Павлович,- а також будівельній компанії БМУ-10, працівники якої змонтували ці прекрасні гойдалки. Любі дітки цей майданчик для вас. Також хочу вручити подяку за втілення проекту від Яготинської районної державної адміністрації благодійному фонду «Розвиток села» в особі директора Яни Олександрівни Дністрянської. Сьогодні ми ще раз на яготинській землі продемонстрували, що влада разом з людьми. Ми втілюємо у життя ініціативи Президента України у рамках програми «Діти – майбутнє України», тому з великим задоволенням право перерізати стрічку ми надаємо саме вам,наші юні друзі».

Міський голова Наталія Миколаївна Дзюба зазначила, що сьогодні влада виконує також доручення губернатора столичної області Анатолія Присяжнюка аби не тільки Київщина стала дійсно без окраїн, а й Яготин теж. Як справжня господиня міста, яка слідкує за порядком у домі, мер взяла обіцянку з дітей та їх батьків не псувати майданчика і доглядати за ним.

Сповнені радості, діти подарували дорослим передзвін своїх ніжних голосочків, розповідаючи у віршованій формі про те як вони вдячні їм за «Веселкові гойдалки». Дивлячись на дитячі усмішки Віктор Петрович зрозумів – що разом із фондом зробив ще одну добру справу і підкреслив, що найбільше щастя – бачити сяючі очі нашого маленького, але вже такого великого майбутнього.

Тож дуже логічно, що символічну стрічку разом з маленькими власниками нового майданчику перерізали голова райдержадміністрації В.П. Семеняка та керівник компанії-мецената В.П. Безсмертний.

А поки діти випробовували майданчик «на міцність» святкову атмосферу продовжили створювати аматорський ансамбль «Журавлина» (керівник Микола Кирик).

Що ж, можливо, казка – це вже й не така дитяча вигадка, і нам, дорослим, багато чому ще потрібно вчитися в малят: радіти, посміхатися, бути щирими, а ще мріяти і вірити в чудеса… Пам’ятайте, що дива з настанням Нового року не закінчуються.

Контактна інформація

  • +380503329881
  • Шевченків Шлях 268
    м. Березань
    Київська обл
    Україна
    07540

    Карта »