Історії сильних людей: частина 1

5 Гру 2018

Цими людьми можна і треба захоплюватись. Адже, подекуди, опинившись у нелегких життєвих обставинах вони не опускають рук. І тут постійна підтримка і опіка – обов’язок суспільства.

Жителька села Сотниківка Яготинського району Київської області Надія Овсяннікова залишилась без чоловічої підтримки на чималому домогосподарстві. З великої родини у Надії Іванівни залишилася 82-річна мати і донька-підліток. Сама жінка – і за господиню дому, і за голову родини, і за годувальницю. І це все незважаючи на те, що вона – з інвалідністю ІІ групи. Живе родина на невеликі пенсії і домашнє господарство.

  • Усе у нас є. Працюємо дома разом з донечкою, вона у мене з інвалідністю з дитинства. Немає коли рук опускати – треба жити. Для рідних, для дітей, – переконана жінка.

Родина Овсяннікових уже не перший рік під опікою Благодійного фонду «Баришівська зернова компанія». Пані Ніна каже – добре, коли у селі є небайдужий господар.

  • Це не лише плата за паї. Я отримала матеріальну допомогу від компанії на лікування два місяці тому. Днями повідомили про нарахування допомоги і моїй матері. У нас господарство невелике, треба годувати. Без проблем нам дали зерно, привезли аж до самого двору. Узимку компанія не полишає село – чистять дороги постійно. Для нас це дуже важливо, бо ми далеченько живемо від центру села, – говорить Надія Овсяннікова.

А от Василь Лобода про Баришівську зернову компанію знає не лише по благодійним програмам. 20 років чоловік пропрацював тут трактористом, допомагав підприємству розбудовуватись. Коли тяжко захворіла кохана дружина Ірина чоловік вирішив бути з нею постійно і залишив роботу.

  • На мої операції потрібні великі гроші. У Баришівській зерновій компанії відгукнулись і забезпечили кошти за пай наперед. Сьогодні збираємо гроші на ще одну операцію – і знову Баришівська зернова компанія підставила плече допомоги. Я пайовик компанії вже 17 років. І в нашій Сотниківці про Баришівську зернову компанію добре говорять – відремонтували дороги, поставили зупинки для транспорту, допомогли школі і ФАПу, відремонтували будинок культури, – розповідає Ірина Лобода.

3-го грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю. Але це не єдиний день у році, коли у Баришівській зерновій компанії думають про потреби людей з особливими потребами. Комплексна допомога громадам, чуйність до потреб кожного – основа соціальної політики компанії. І різні програми допомоги тут вже стали традиційними.

  • Ми не обмежуємося нашими пайовиками у Сотниківці. Під нашою опікою діти з інвалідністю. Питання допомоги під постійним контролем генерального директора Баришівської зернової компанії Віктора Безсмертного і директора Благодійного фонду «Баришівська зернова компанія» Яни Дністрянської. Знати людей, які потребують нашої допомоги, йти їм назустріч, захищати село – це наш спільний обов’язок, – переконаний керуючий відділку «Сотниківка» ТОВ “Баришівська зернова компанія”  Микола Пушенко.

Контактна інформація

  • +380503329881
  • Шевченків Шлях 268
    м. Березань
    Київська обл
    Україна
    07540

    Карта »