Фольклорний ансамбль «Надія» з Семенівки – з новими костюмами

20 Вер 2019

Минають роки, змінюються покоління, з’являються нові музичні напрямки та кумири, але щира українська народна пісня залишається жити.

Саме таку невмирущу пісню більше 40 років популяризує фольклорний аматорський ансамбль «Надія» у селі Семенівка на Київщині.

  • У минулому році наш колектив «Надія» відсвяткував 40 років створення. І всі ці роки ансамбль виступає на всіх святах у рідному селі, відвідує з концертами сусідів, бере участь в районних культурно-масових заходах. Наші костюми вже давно зносились. Тож учасники колективу звернулись до благодійного фонду «Баришівська зернова компанія» з проханням придбати нові. Нам не відмовили. Невдовзі подарували 14 українських костюмів, серед яких – 2 для ведучих і 1 для баяніста. А ще підприємство допомагає громаді з організацією свят, зокрема Дня села. Дуже вдячні Баришівській зерновій компанії за відчутну підтримку сільської культури, – говорить учасниця хору, бібліотекар Семенівського будинку культури Світлана Гресько.

За час свого існування учасники гурту зібрали та відтворили на сцені десятки українських пісень. На сьогодні колектив складається з 12 учасників.

  • У нас були такі учасники, які приходили на рік або на два. Є і молоді учасниці – 25  і 30 років. А є і такі учасники, які в колективі з часу створення. Це Ніна Мельничук, Валентина Божко, баяніст Володимир Пономаренко з дружиною Надією. Так, баяніст Володимир Іванович відсвяткував 63 роки, а в колектив він прийшов ще молодим хлопцем. Тож він з піснею майже півжиття, – розповідає бібліотекар.

«Надія» – це не просто український ансамбль, це дружня родина, в якій багато років не зраджують спільній ідеї – дарувати пісню землякам. Тож бажаємо учасникам здоров’я, натхнення і творчих злетів.

Контактна інформація

  • +380503329881
  • Шевченків Шлях 268
    м. Березань
    Київська обл
    Україна
    07540

    Карта »