У селі Григорівка відновив роботу будинок культури, який не працював понад 10 років

30 Жов 2019

Клуб, як називають приміщення у народі, не працював на території Яблунівської сільської ради з 2007 року. До цього будинок культури був осередком духовного життя громади, зокрема, тут працювали самодіяльні колективи. «Відкритий він був у Григорівці 1988-го року, та від 2007 року не працював і повільно занепав. Дійшло до того, що у приміщенні не було ні вікон, ні дверей. І лише в минулому році, спільними зусиллями громади і приватного бізнесу ми почали відновлювати приміщення», – розповідає Яблунівський сільський голова Микола Холявко.

  • Підставила нам плече і Баришівська зернова компанія Grain Alliance – у результаті змогли завершити ремонт будинку культури. На першому поверсі оновили фойє та глядацьку залу, замінили старі вікна на нові металопластикові, встановили нові двері, відремонтували підлогу, стелю та стіни, налагодили електропостачання і відновили опалення приміщення. На другому поверсі облаштували приміщення для Яблунівської сільської ради і бібліотеки. Тепер сільський будинок культури – це наша гордість, – говорить сільський голова.

У будинку культури проводять всі урочисті і святкові заходи, для дітей тут демонструють мультфільми. Тут працює бібліотека і проводить репетиції місцевий фольклорний колектив «Горлиця». А з матеріально-технічним забезпеченням закладу допомагає Баришівська зернова компанія та її Благодійний фонд.

  • У минулому році Благодійний фонд «Баришівська зернова компанія» подарував новий кінопроектор та комп’ютер. За сприяння підприємства будинок культури підключили до мережі Інтернет. А вже в цьому році до Дня села вручили нове сценічне вбрання для глядацької зали. Дякуємо Баришівській зерновій компанії Grain Alliance і президенту компанії Євгенію Радовенюку за підтримку і розуміння, – підкреслює Микола Холявко.

До всього, у планах громади відремонтувати ще один поверх закладу, аби для місцевих жителів облаштувати сучасний спортивний зал і приміщення для дискотеки.

Контактна інформація

  • +380503329881
  • Шевченків Шлях 268
    м. Березань
    Київська обл
    Україна
    07540

    Карта »