Разом повернемо колишню популярність осередків культури

4 Жов 2018

Благодійний фонд Баришівської зернової компанії допомагає будинкам культури у підопічних селах з капітальними ремонтами приміщень, меблями, музичним обладнанням і з організацією святкових заходів. Так, у минулому році на кошти фонду капітально відремонтували малу танцювальну залу у будинку культури в с. Кукшин Ніжинського району Чернігівської області.

  • Площа нашого будинку культури 3тисячі м2, а тому самотужки відремонтувати таку велику будівлю за кошти сільського бюджету складно. Наша громада звернулась за допомогою до агропідприємства Баришівської зернової компанії, яке працює в нашому селі. Нам пішли на зустріч, і завдяки співфінасуванні благодійного фонду Баришівької зернової компанії і сільського бюджету ми змогли капітально відремонтовано залу. Зокрема, замінили старі вікна на нові металопластикові, встановили нові міжкімнатні двері, на підлогу поклали новий кахель, відремонтували і пофарбували стелю та стіни. Тепер це наша гордість – красива і комфортна зала. Тут ми проводимо усі державні свята й урочистості. Наші сільські аматори мають належні умови, аби займатися улюбленою справою. Ще раніше Благодійний фонд подарував баян будинку культури. Благодійний фонд Баришівської зернової компанії допомагає в селі і в ремонті доріг, і в благоустрою. Співпрацею з Баришівською зерновою компанією громада нашого села задоволена, – зазначає сільський голова Кукшина Олександр Пивоваров.

Добру традицію допомагати ремонтувати будинки культури у благодійному фонді продовжили і в цьому році. Приміром, Благодійний фонд Баришівської зернової компанії допоміг з ремонтами будинку культури у с. Харсіки Чорнухинського району Полтавської області, клубу у сусідньому селі Пізники. Також встановили нову огорожу довкола будинку культури у с. Білейки Козелецького району Чернігівської області. І допомогли з ремонтними роботами у будинку культури у с. Орлівка Куликівської ОТГ Чернігівської області.

  • Наш будинок культури був збудований у 20-х роках минулого століття, у 50-х роках його капітально відремонтували. А з тих пір час зробив свою руйнівну справу – фундамент, ганок будинку культури стали розсипатись на очах. Через старі рами дерев’яних вікон гуляв вітер. Ми дуже вдячні за допомогу Благодійному фонду Баришівської зернової компанії «Розвиток села», який допоміг відремонтувати фундамент, ганок та встановив 8 нових енергозберігаючих вікон. Місцеві жителі стверджують: так ошатно будинок культури не виглядав, певно, з часів відкриття. А ще для будинку культури придбали більярдний стіл для дітей. Для нашого села Благодійний фонд Баришівської зернової компанії багато робить – ремонтує дороги, допомагає школі, садочку, ФАПу. Задоволені виплатами і пайовики. А ще нам фонд на День села привозить чудові концерти. Нам сусіди по-доброму заздрять, що Благодійний фонд Баришівської зернової компанії так нам допомагає, – підкреслює в.о. старости Валентина Бусел.

До всього, Благодійний фонд Баришівської зернової компанії допомагає будинкам культури з меблями. Зокрема, у минулому році для будинку культури у с . Жорнокльови Драбівського району Черкаської області придбали комплект стільці. У цьому році подарували стільці для бібліотеки у с. Харківці Пирятинського району Полтавської області.

У Благодійному фонді Баришівської зернової компанії сподіваються, що оновлені приміщення закладів культури повернуть свій колишній престиж – осередків культури і піднімуть на новий рівень культурне життя мешканців підопічних сіл.

Контактна інформація

  • +380503329881
  • Шевченків Шлях 268
    м. Березань
    Київська обл
    Україна
    07540

    Карта »