Разом – до нових перемог

25 Вер 2019

Народний вокальний чоловічий квартет «Пісенне джерело» Харсіцького будинку культури з Полтавщини нещодавно став лауреатом Міжнародної літературної премії ім. Г. Сковороди «Сад божественних пісень» засновником Міжнародна літературно-мистецька Академія України, котра об’єднує 155 відомих письменників, перекладачів, журналістів та науковців із 55-ти держав світу. Серед лауреатів за минулі роки – Іван Дзюба, Юрій Мушкетик, Микола Жулинський та інші відомі письменники, науковці, перекладачі, журналісти, громадські діячі і меценати – з України, США, Великобританії, Німеччини тощо. А цього року на здобуття премії надійшло понад 750 пропозицій з України та закордону.

  • За умовами конкурсу необхідно було надіслати записи пісень. На жаль, у нашому Чорнухинському районі немає професійної студії звукозапису, щоб записати високоякісний матеріал. За допомогою ми звернулись до Баришівської зернової компанії, – і нам не відмовили. За сприяння підприємства ми записали дві пісні Сергія Дзюби «Примчу на білому коні» та «Дощ із карими очима», які і відправили на конкурс. Тож завдяки Баришівській зерновій компанії ми маємо цю високу нагороду, – говорить художній керівник колективу Микола Хижняк.

Вокальний квартет «Пісенне джерело» працює уже 29 років. У 2015 році колектив удостоєний звання «народного». Квартет об’єднує чоловіків різного віку, професій, характерів –  водія Володимира Мокієнка, вчителя Михайла Кривчуна, братів Івана та Миколу Хижняків – завідувача будинку культури і культпрацівника. На сьогодні учасники квартету з концертами виступають далеко за межами Чорнухинського району, беруть участь в пісенних конкурсах різних рівнів, працюють над новим репертуаром.

Саме підтримка талантів у селах – один з наріжних каменів благодійної діяльності Баришівської зернової компанії Grain Alliance.

  • Наш колектив більше 10 років підтримує Баришівська зернова компанія, як тільки підприємство стало господарювати у селі Харсіки. За сприяння компанії квартет міцно став на ноги, його діяльність стала активнішою, а виступи розширили географію – Полтавщина, Чернігівщина. І головне, – ми здобули звання «народного». А ще її благодійний фонд подарував колективу нові сценічні костюми. До всього, у минулому році підприємство відремонтувало наш Харсіцький будинок культури. Маємо комфортні умови для репетицій і виступів. Дуже добре, що культура в нашому рідному селі Харсіки стала відроджуватися, – підсумовує розмову Микола Хижняк.

Контактна інформація

  • +380503329881
  • Шевченків Шлях 268
    м. Березань
    Київська обл
    Україна
    07540

    Карта »