Об’єднуємо досвіди – гуртуємо людей

11 Кві 2019

У Києві з 6 по 14 квітня тривають Дні Швеції в Україні. У рамках грандіозного заходу уже відбулася низка цікавих подій, які були направлені на обмін культурним, бізнесовим та економічним досвідом між державами. Так, 10 квітня, на запрошення SBA (Swedish Business Association in Ukraine) представники Баришівської зернової компанія Grain Alliance презентувала досвід співпраці з громадами, де працює підприємство. Захід був відкритим для всіх , тому послухати про соціальні програми і напрацювання у вирішенні проблем сільських територій міг кожен охочий.

  • Ми розуміємо необхідність сьогодні ділитися бізнесово-економічними моделями, які працюють у Швеції. Але окремою темою розглядаємо і моделі соціальної відповідальності бізнесу, адже соціальні питання мають високий вплив на життєдіяльність Швеції. Тому ми запросили до участі представників Баришівської зернової компанії, з їхніми прикладами не лише успішних інвестицій у агровиробництво України. Цікавий також їхній досвід співпраці з громадами у вирішенні нагальних соціальних питань в освіті, медичній галузі, розвитку інфраструктури. Ці підходи, без сумніву, можуть стати цінними для налагоджування партнерських стосунків шведського бізнесу в Україні, – вважає голова SBA (Swedish Business Association  in Ukraine) Богдан Сенчук.

Понад 2,5 тисячі проектів, серед яких понад 1 тисяча стосуються галузей освіти і охорони здоров’я – напрацювання Благодійного фонду «Баришівська зернова компанія», які цього дня активно обговорювали учасники дискусії. «Усього в реалізацію соціальних напрямків Фонду було інвестовано понад 15 мільйонів гривень», – зазначив під час презентації заступник голови Фонду Ігор Середа.

  • Що ми побачили у підсумку? Сільські громади сьогодні потребують багато уваги не лише з боку соціально відповідального бізнесу. Для допомоги територіям потрібно залучати міжнародні донорські організації, талановитих проектних менеджерів, громадські організації. І, звичайно, потрібно працювати зі свідомістю громад, пояснювати їм необхідність змін, від яких залежить майбутнє їхніх територій. Саме ці завдання – просвітницькі і організаційні – Фонд ставить перед собою у найближчому періоді діяльності, – акцентував увагу слухачів представник Барищівської зернової компанії Grain Alliance.

Досвід реалізації соціальних програм Grain Alliance виклав жваве обговорення. Особливо учасників дискусії цікавила тема векторів подальшої роботи Фонду у питанні забезпечення гідних освітніх та медичних послуг.

Контактна інформація

  • +380503329881
  • Шевченків Шлях 268
    м. Березань
    Київська обл
    Україна
    07540

    Карта »