“Звертались до багатьох — а допомогли лише у Баришівській зерновій компанії”

19 Лис 2018

Чемерська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – одна з найстаріших шкіл у Козелецькому районі Чернігівської області. Заклад бере початок в далекому 1911 році  з відкриття земської школи. В часи Другої світової війни тут була німецька комендатура. В коридорах і деяких приміщеннях старшої ланки на підлозі навіть зберігся кахель, покладений в ті часи. При цьому школа складається з корпусів: початкова ланка, хіміко-біологічні кабінети, середня і старша ланки. Тут навчається 127 школярів, це чимала кількість для сільської школи, тож заклад має перспективу.

Та до цього періоду час зробив свою руйнівну роботу: у коридорі та класах початкової ланки дерев’яна підлога згнила, місцями провалилась, приміщення  було в аварійному стані, а  коштів на капітальний ремонт чималого приміщення в адміністрації закладу не було.

  • Ми тоді звертались до сільської ради, різних благодійників. Але зрозуміли нашу проблему і пішли нам назустріч лише у Благодійному фонді Баришівської зернової компанії. Фонд закупив необхідні будівельні матеріали і відремонтували підлогу. Наразі приміщення початкової ланки гарне, світле і затишне. Батьки, діти і вчителі вдячні за допомогу, – зазначає директор школи Ганна Романчук.

Але у закладі з поважним віком проблема виникає за проблемою. Трохи згодом визнали аварійним корпус  хіміко-біологічних кабінетів, оскільки там розвалювалась зовнішня стіна. І знову Благодійний фонд Баришівської зернової компанії придбав будівельні матеріали, відремонтували стіну – і навчальний процес у корпусі відновився.

  • У 2017 році заклад перевели в цілях економії з газового опалювання на альтернативне. Ми опинились у складній ситуації: не мали ані дров, ані інструментів. На наше прохання Благодійний фонд Баришівської зернової компанії придбав нам хорошу бензопилу, ми вчасно заготовили дрова для наших твердопаливних котлів. Та перед адміністрацією закладу постала наступна проблема: коли вимикають світло, то не можна одночасно загасити твердопаливні котли, і необхідно було включати електрогенератор, якого в нас не було. І вкотре Благодійний фонд Баришівської зернової компанії підтримав школу. Днями нам подарували цей електрогенератор.  Ми дуже вдячні Фонду і Баришівській зерновій компанії, що не залишають із проблемами наодинці сільську школу і допомагають їх вирішувати, – підсумувала директор.

Також щорічно Благодійний фонд Баришівської зернової компанії надає учням Чемерської ЗОШ І-ІІІ ступенів новорічні подарунки.

До всього, Благодійний фонд Баришівської зернової компанії допомагає школам і в інших регіонах, де проводить господарську діяльність. Приміром, у листопаді подарували спортивний інвентар і допомогли з будівельними матеріалами Овсюківській ЗОШ І-ІІІ ступенів, що у с. Овсюки Гребінківського району Полтавської області. Також спортивний інвентар вручили й учням Жданівської школи, що у с. Ждани Лубенського району Полтавської області. А школі у с. Семенівка  Баришівського району Київської області надали насосну станцію.

  • Підтримка сільських шкіл важлива складова благодійної допомоги селам, де господарює Баришівська зернова компанія. Ми допомагаємо школам з вирішенням їхніх нагальних проблем. Також у Благодійному фонді вже готують новорічні подарунки дітям – найприємніші і найважливіші атрибути новорічно-різдвяних свят. Допомагаючи навчальним закладам, ми хочемо, щоб діти росли, розвивались і навчались в належних умовах, були щасливими і здоровими, – підкреслила директор Благодійного фонду Баришівської зернової компанії Яна Дністрянська.

Контактна інформація

  • +380503329881
  • Шевченків Шлях 268
    м. Березань
    Київська обл
    Україна
    07540

    Карта »