Замість захаращеної території – парк з дитячим майданчиком: змінюємо життя громад разом

16 Сер 2019

Вже звикли мешканці Драбівців на Черкащині до привітного парку в центрі села. Тінисті доріжки, зручні лавки, дитячий майданчик – тут є все для відпочинку і спілкування дорослих і дітей. «А побачили б ви наш парк ще кілька років тому – вжахнулись би. Захаращений ліс посеред села – і все», – сміється Драбівецький сільський голова Олександр Герасименко.

  • Чагарники стояли вище людського зросту, пройти не можна було. Громада вирішила змінювати ситуацію починаючи з 2016 року. Молодіжна рада села, яка у нас створена, зорганізувала кілька суботників. Вирубали чагарники, сухостій, покосили територію – і вже ми мали вільну територію для подальшої роботи, – згадує сільський голова.

Приєдналися до роботи з упорядкування парку у Баришівській зерновій компанії Grain Alliance. Допомогли з придбанням паркових меблів і дитячого містечка для найменших мешканців.

  • Ми поставили зручні лавочки на алейках. А дитячий майданчик у центрі парку ніколи не стоїть пусткою – на ньому і взимку граються діти. Плануємо ще облаштувати безкоштовну у парку Wi-Fi зону для вільного користування, – ділиться планами Олександр Герасименко.

Сьогодні парк у центрі Драбівців – центр дозвілля і відпочинку. Тут вчителі з Драбівського НВК проводять уроки з учнями, займаються вихованці туристичного гуртка.

Контактна інформація

  • +380503329881
  • Шевченків Шлях 268
    м. Березань
    Київська обл
    Україна
    07540

    Карта »