Дні села на Полтавщині та Черкащині

29 Тра 2018

Традиція святкувати День села побутує чи не у кожному населеному пункті України. Цьогорічний сезон Днів села розпочато. На прекрасне свято Трійці, погожих літніх днів масові народні гуляння були й у мальовничих селах: 26-го травня – в Овсюках Полтавської області та 27-го травня – в Михайлівці Черкаської області.

Надзвичайно людно було на центральних вулицях цих сіл. На народні гуляння зібралися чи не всі жителі – від малого до великого. Насамперед мешканців села та їх гостей вітали запашними короваями дівчата у вишиванках. Серед шанованих гостей були голови районних рад, голови райдержадміністрацій, священики та інші. Гості тепло вітали мешканців сіл, бажаючи громаді  миру, розвитку, а дорослим і малим – здійснення мрій і бажань.

В Овсюках був вручений сільському голові сертифікат призначений на придбання нового автобусу (на більшу кількість місць) для підвезення дітей з навколишніх сіл. До речі, зростання народжуваності і кількості дітей шкільного віку в Овсюках і навколишніх селах – це позитивний момент у майбутньому розвитку цих сіл. У Михайлівці  подарований сертифікат на суму 140 тис. гривень – кошти на придбання 300 стільців в оновлений глядацький зал сільського Будинку культури.

Загалом, вітань жителям сіл на святкуваннях насипано було щедро, мов добрим намистом. Згадали гості та жителі свята односельчан, які боронили та боронять Батьківщину на Сході України. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих воїнів, тисяч українців, які стали жертвою цієї війни. За традицією  вітали найстарших і наймолодших жителів, ветеранів Другої світової війни, матерів-героїнь, учасників бойових дій на  Сході України та інших жителів громад.

Після офіційної частини жителі та гості насолоджувались концертом, підготовленим працівниками та аматорами сільських Будинків культури. А в с. Михайлівка з чудовим концертом, що став кульмінацією святкувань, завітала талановита співачка, заслужена артистка України Тетяна Садохіна з гуртом «Ревізор».

Веселі розваги цього дня чекали і на наймолодших гостей свята. Для дітлахів працювали атракціони. А у с. Овсюки пригощали малечу безкоштовним морозивом. Основним  спонсором та організатором цих заходів є ТОВ «Баришівська зернова компанія».

Святкування в обох селах тривали до пізньої ночі і видались на славу. Отож залишається побажати громадам й надалі такої згуртованості, яку вони проявили під час святкування Дня села.

Контактна інформація

  • +380503329881
  • Шевченків Шлях 268
    м. Березань
    Київська обл
    Україна
    07540

    Карта »