Для осучаснення сільської школи

9 Жов 2018

Новий навчальний рік особливий для освіти Україні і, зокрема, для Овсюківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Гребінківського району Полтавської області. Адже заклад запрацював за програмою «Нова українська школа». Все літо вчителі і батьки готували школу до старту цієї програми. З фантазією підійшли, зокрема, до ремонту приміщень. У коридорах школи, на східцях і панелях з’явились малюнки з дитячих мультфільмів і казок, класи пофарбували у світлі тони, на вікнах повісили нові штори. Та особливо на краще змінилось оформлення першого класу – нові меблі, різні ігрові зони, нові іграшки, яскраві стенди тощо. В ремонті школи та облаштуванні першого класу допомогла Баришівська зернова компанія. Так, для першого класу придбали спеціальні меблі – стінку для дітей. Адже за програмою «Нової української школи» у першокласників і вчителя мають бути різні ігрові зони. Тож тепер учні залюбки граються на нових меблях. Варто відзначити, що цього року у першому класі Овсюківської ЗОШ аж 15 учнів, це найчисельніший клас у Гребінківському районі серед сільських шкіл.

Баришівська зернова компанія виділила кошти на будівельні матеріали для шкільного порога. Крім того, допомогли з оплатою за роботу художнику, який прикрасив малюнками коридори закладу. Вже традиційно компанія купує школі канцтовари і спортивний інвентар. Днями в Овсюківській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбудуться 12-ті козацькі ігри. Співорганізатором районних змагань вже декілька років поспіль виступає Баришівська зернова компанія.

  • Баришівська зернова компанія для нашого закладу – перший помічник і надійний партнер, що завжди допомагає. А її регіональної директор Григорій Плис розуміє усі потреби нашої школи. У минулому навчальному році 2017-2018 рр. нашій школі поміняли старі вікна на нові металопластикові, купили принтер, допомогли з канцелярським приладдям. Та особливо слід відзначити значний вклад компанії у підготовці школи до нового навчального року. І головне, Баришівська зернова компанія забезпечує підвезення дітей до школи. Ми, вчителі, ніколи не турбуємось про те, як діти добираються до домівок і як нам везти учнів на олімпіади. Автобус компанії їздить регулярно відповідно до графіку, що важливо у зимовий час. Дуже вдячні Баришівській зерновій компанії за підтримку освіти на селі! – підкреслила директор Овсюківської школи Ніна Теслімова.

Благодійний фонд Баришівської зернової компанії «Розвиток села» у регіоні компанії Південна Полтавщина допоміг й освітнім закладам в Оржицькому районі. Приміром, для дитячого садочку у с. Сазонівка придбали новий лінолеум. Загальноосвітній школі у с. Чевельча допомогли з будівельними матеріалами для ремонту спортзалу. А Чутівській ЗОШ І-ІІІ ступенів, що у с. Чутівка, купили принтер.

  • У Баришівській зерновій компанії розуміють важливість школи в селі. Якщо школа є в селі, то там є діти – його майбутнє. Тоді у цьому селі молоді люди залишаються жити, не поспішають виїжджати, їхнім дітям є де навчатись, тут вони працюють. А наша компанія надає людям робочі місця. Тож Баришівська зернова компанія допомагала і буде допомагати освітнім закладам на селі, – підкреслює регіональний директор Південної Полтавщини Григорій Плис.

Контактна інформація

  • +380503329881
  • Шевченків Шлях 268
    м. Березань
    Київська обл
    Україна
    07540

    Карта »