Для комфорту пацієнтів села Кантакузівка

16 Бер 2020

Належне надання медичних послуг в українських селах сьогодні – питання як ніколи гостре і актуальне. І тут вже мова не йде лише про забезпечення обладнанням чи медзасобами. У деяких випадках притчею стають навіть побутові умови, у яких працюють медики і обслуговуються пацієнти у селах. Показова статистика – за даними Мінрегіонбуду на кінець 2018 року, 72% сільських ФАПів та амбулаторій не мають водопостачання, 82% – внутрішніх туалетів.

Реалізовуючи проекти допомоги сільським громадам, благодійний фонд «Баришівська зернова компанія» підтримує сільські заклади охорони здоров’я саме у питанні покращення побутових умов. Зокрема, один з масштабних проектів реалізовано у ФАПі села Кантакузівка на Черкащині спільно з місцевим бюджетом.

Анатолій Латиш, завідувач Кантакузівського ФАПу, Черкащина

«Завдяки Баришівській зерновій компанії ми отримали у 2019 році кошти на облаштування і введення в експлуатацію внутрішнього санітарного вузла у фельдшерсько-акушерському пункті. Тепер наші пацієнти, в тому числі і денного стаціонару, після крапельниць, і після ін’єкцій, мають кращі побутові умови. До всього маємо достатні умови для забезпечення гідного санітарного рівня у закладі. А це надзвичайно важливо у епізоотичній ситуації, яка склалась в Україні.»

До всього, за спільним проектом, у закладі встановили новий бойлер для забезпечення ФАПу гарячою водою.

Контактна інформація

  • +380503329881
  • Шевченків Шлях 268
    м. Березань
    Київська обл
    Україна
    07540

    Карта »