Вперше за 18 років капітально відремонтували ФАП на Черкащині

3 Жов 2018

ФАП у селі Жорнокльови Драбівського району Черкаської області працює з 2000 року. І до цього приміщення не знало ремонтів, а за 18 років і взагалі прийшло у незадовільний стан. На прохання сільського голови Благодійний фонд Баришівської зернової компанії допоміг з таким необхідним ремонтом. Влітку у ФАПі стелю обшили гіпсокартоном і пофарбували, вирівняли стіни і переклеїли їх шпалерами, на підлогу поклали новий лінолеум. Ще раніше тут встановили нові вікна, міжкімнатні двері. Також Благодійний фонд безкоштовно надав ФАПу тест-смужки для вимірювання цукру у крові, медичні засоби, передав глюкометр та інше.

  • У Благодійному фонді Баришівської зерновї компанії не відмовляють нам у допомозі. Ми вдячні їм за капітальний ремонт нашого ФАПу, який проводиться вперше за 18 років. Впевнений, що оновлена будівля ФАПу ще багато років буде служити нашій громаді села. А це, в свою чергу, вплине на якість надання медичних послуг населенню. Також у нашому селі Благодійний фонд капітально відремонтував Будинок послуг, в якому ми проводимо церемонії весілля, поховання та інші урочистості. Благодійний фонд «Розвиток села» виділяє кошти і на ремонт наших сільських доріг та багато іншого. У селі дуже задоволені співпрацею з фондом Баришівської зернової компанії, – зазначає сільський голова Жорнокльов Григорій Миколаєнко.

На сьогодні у цьому фельдшерсько-акушерському пункті приймають і надають медичну допомогу 360 місцевим жителям, звертаються сюди і мешканці навколишніх сіл.

Благодійний фонд Баришівської зернової компанії допомагає найнеобхіднішим й іншим закладам охорони здоров’я в тих селах, де проводить господарську діяльність. Так, для фельдшерсько-акушерському пункту села Свічківка Драбівського району Черкаського району Благодійний фонд придбав комплектуючі для проведення водопроводу. У ФАП с. Драбівці Золотоніського району Черкаської області купили нові меблі (крісла, стіл, пеленальний столик). Амбулаторії загальної практики сімейної медицини у с. Сенча Лохвицького району Полтавської області вручили нові жалюзі на вікна і постільні комплекти для ліжок хворих. У Смолянському ФАПі, що у Куликівському районі Чернігівської області, встановили нові енергозберігаючі вікна. А у с. Кантакузівка Драбівського району Черкаської області відремонтували підлогу у ФАПі та допомогли з підключенням закладу до мережі Інтернет.

  • Підтримка й розвиток закладів охорони здоров’я залишається пріоритетним напрямом нашої допомоги селам. Саме у селі, на місці, треба створювати умови, щоб люди змогли отримувати медичну допомогу й лікуватись, – переконана директор Благодійного фонду Баришівської зернової компанії «Розвиток села» Яна Дністрянська.

Контактна інформація

  • +380503329881
  • Шевченків Шлях 268
    м. Березань
    Київська обл
    Україна
    07540

    Карта »