Як живе оновленний будинок культури у Харсіках

20 Лют 2019

У Харсіках довгий час не було будинку культури. Святкові заходи проводили у пристосованому приміщенні, яке було збудоване ще на початку 20 століття. Холодне приміщення, глядацький зал на 30 місць – і ніяких капітальних ремонтів тут не було.

  • За ініціативи директора регіону «Північна Полтавщина» Баришівської зернової компанії Василя Стасовського в адміністративній будівлі компанії виділили великий глядацький зал для будинку культури. Тут у 2018 році зусиллями Баришівської зернової компанії провели великий обсяг ремонтних робіт, збудували котельню на альтернативному паливі. У залі замінили старі вікна на нові, відремонтували підлогу і стелю, вирівняли та пофарбували стіни. Також впорядкували сцену, придбали нове сценічне вбрання, а також відреставрували центральне настінне полотно «Лісова галявина», – описує виконуючий обов’язки старости села Харсіки Анатолій Цілик.

Урочисте відкриття залу будинку культури відбулось до Дня працівників сільського господарства 13-го листопада 2018 року. На святкування завітали почесні гості Надзвичайний і Повноважний Посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьом, президент компанії Grain Alliance Євген Радовенюк, голова Ради директорів компанії Йоган Дамне, голова Полтавської обласної ради Олександр Білецький, голова Полтавської обласної держадміністрації Андрій Пісоцький, голова Пирятинської ОТГ Олексій Рябоконь  та багато інших гостей.

  • Дуже вдячний за допомогу селу керівництву Grain Allaince (Баришівська зернова компанія) – президенту компанії Grain Alliance Євгенію Радовенюку, генеральному директору Віктору Безсмертному, директору Благодійного фонду Яні Дністрянській, директору регіону «Північна Полтавщина» Василію Стасовському. Сподіваюсь на подальшу співпрацю уже зі створеною об’єднаною територіальною громадою. Вірю, що в нас все буде добре, – вважає Анатолій Цілик.

Сьогодні відновлений будинок культури – центр життя у Харсіках. Тут вже почали працювати численні колективи народної творчості, відбуваються новорічні ранки для дітей, відзначення державних свят.

Контактна інформація

  • +380503329881
  • Шевченків Шлях 268
    м. Березань
    Київська обл
    Україна
    07540

    Карта »