Оновлене поштове відділення у селі Яблуневому: коли об’єднані зусилля дають реальні результати

29 Лип 2021

У Яблуневому Березанської об’єднаної територіальної громади на Київщині до останнього часу не могли вирішити проблему, яка була болючою для багатьох мешканців. У селі ліквідували відділення «Укрпошти» – а це додало багато проблем, особливо для літніх людей. Відновити занедбане відділення – з таким проектом староста Яблуневого Володимир Волков звернувся до Баришівської зернової компанії. І вже через місяць у селі постало нове відділення «Укрпошти». Баришівська зернова компанія забезпечила ініціаторів проекту будівельними матеріалами і організували роботу спеціальної будівельної бригади.

Володимир Волков, староста Яблунівського округу, Березанська ОТГ, Київщина

  • Найголовніше, чого нам вдалося досягнути – це єдність людей навколо цього проекту. Ми дуже вдячні Баришівській зерновій компанії за допомогу у відновленні роботи відділення «Укрпошти». Та не менш цінна тут була участь місцевих мешканців. Разом з активістами Яблуневого і Григорівки ми зробили всі упорядкувальні роботи всередині приміщення, розчистили і поприбирали прилеглу територію. Тому можу сказати, що ми реалізували дійсно народний проект.

Нове відділення – це не лише доступні послуги зв’язку для селян. Надія Пригода мешкає у Яблуневому. І відтепер вона керує відновленим відділенням зв’язку.

Надія Пригода, керуюча відділення «Яблуневе» АТ «Укрпошта», Київщина

  • Це важлива справа для всіх місцевих мешканців. Тепер ми маємо і свого листоношу, і можемо отримати якісні послуги зв’язку. І дуже рада, що можу на цій посаді прислужитись землякам.

На відкриття нового відділення завітали гості – директор благодійного фонду «Баришівська зернова компанія» Яна Дністрянська та депутати Березанської міської ради Андрій Огороднік і Оксана Громова. «Ми продовжуємо співпрацювати з громадами територій, де працює підприємство. І у Яблуневому благодійні наміри компанії ідуть далі поштового відділення»,  – говорить Яна Дністрянська.

Яна Дністрянська, директор БФ «Баришівська зернова компанія»

  • Наступний проект, який ми будемо реалізовувати спільно з цією громадою – відкриття стоматологічного кабінету. Обладнання для нього вже придбане, вже є відповідний фахівець, який готовий надавати відповідні послуги. До всього ми беремо на себе зобов’язання по ремонту приміщення для стоматологічного кабінету.  Далі працюємо над покращенням надання соціальних послуг у селах, де працює Баришівська зернова компанія.

До слова – Яблунівська школа також бере участь у проекті «Безпека», який Баришівська зернова компанія разом з партнерами впроваджує у селах. Освітній заклад вже під’єднали до централізованої системи відеоспостереження, на черзі – відновлення розмітки пішохідних переходів, дорожніх знаків і забезпечення школярів світловідбивними елементами для безпеки на дорогах.

Контактна інформація

  • +380503329881
  • Шевченків Шлях 268
    м. Березань
    Київська обл
    Україна
    07540

    Карта »