Нові вікна – ФАПу села Смолянка

21 Тра 2019

Невеликий будинок на околиці села Смолянка, що на Чернігівщині, стоїть серед квітів. Це фельдшерсько-акушерський пункт, який облаштували в колишньому панському будинку. Смолянський ФАП обслуговує 840 місцевих мешканців. Також тут працює аптечний пункт.

  • З самого початку господарської діяльності Баришівської зернової компанії у нашому селі, агропідприємство нам постійно допомагає. Так, вікна у нас були із часу зведення приміщення. Рами давно розсохлися і зовсім не тримали тепло. Особливо це відчувалося взимку. Але грошей на нові вікна ФАП не мав. Дуже вдячні Баришівській зерновій компанія, яка замінила усі 10 вікон на нові енергозберігаючі. У закладі стало набагато тепліше і затишніше. Крім цього, Благодійний фонд «Баришівська зернова компанія» подарував нам глюкометр для вимірювання рівня цукру у крові і тест-смужки до нього, – говорить молодша медична сестра Валентина Ярмоленко.

У Смолянському ФАПі першу медичну допомогу надає фельдшер, який приїздить з сусіднього села. Також тут періодично приймає сімейний лікар. Кожного дня, окрім вихідних, працює ще й аптечний пункт.

  • Дуже добре, що в селі можна звернутись і до фельдшера, і до лікаря, не треба їхати у районну лікарню. А ще дуже зручно, що в аптечному пункті можна купити найнеобхідніші ліки чи зробити замовлення, і їх привезуть. У нашому ФАПі добропорядні працівники. Коли не здужаєш, а необхідні ліки, то й додому їх принесуть, – говорить місцева жителька Надія Красненко.

Контактна інформація

  • +380503329881
  • Шевченків Шлях 268
    м. Березань
    Київська обл
    Україна
    07540

    Карта »