Не обіцянками, а ділами допомагаємо селу Харсіки на Полтавщині

14 Лют 2019

У селі Харсіки Чорнухинського району Полтавської області, як і в багатьох селах України, тривають процеси децентралізації. Село стало старостинським округом Чорнухинської ОТГ, тому тут тривають важливі зміни у всіх сферах життя. У Харсіках проживає 900 осіб, з них більшість – люди літнього віку. Мешканці села говорять: «Аби дітей більше народжувалось, тоді мало б село майбутнє». Є тут і школа, і дитячий садочок, будинок культури і ФАП. А от розвиватись соціальній галузі у Харсіках допомагає вірний друг громади – Баришівська зернова компанія.

  •  Підприємство працює в селі з 2006 року: допомагає ремонтувати наші дороги, у зимовий період розчищає вулиці своєю технікою. Вулички і провулки у селі розкидані і важкодоступні. До того ще цієї зими випало дуже багато снігу. Добре, що завдяки Баришівській зерновій компанії наші мешканці змогли добиратись на роботу, в школу чи в магазини по розчищених дорогах, – зазначає в.о. старости Анатолій Цілик.

Баришівська зернова компанія допомагає і закладам освіти. У Харсіцькій ЗОШ І-ІІ ступенів навчається 41 учень.

  • За сприяння Благодійного фонду «Баришівська зернова компанія» в Харсіцькій школі замінили вікна у 3-ох класах молодшої ланки, допомогли у виготовленні технічної документації для реконструкції вузла обліку газу у котельні. Благодійний фонд подарував учням мультимедійний проектор. У їдальню придбав електродуховку і нові стільчики. Вже традиційно Баришівська зернова компанія допомагає  з харчуванням у пришкільних літніх таборах. Адміністрація школи і директор дуже вдячні Баришівській зерновій компанії за допомогу. Дуже добре, що підтримують маленькі школи у сільській місцевості,   – говорить директор Харсіцької школи Світлана Кір’янова.

А дитячий садочок «Ромашка» у Харсіках відвідує 19 діток – це одна змішана група. В той час як другий поверх закладу закритий – у селі мало народжується дітей. Тут Благодійний фонд компанії замінив старі дерев’яні вікна на енергозберігаючі, а також встановив нові двері. Окрім цього, Баришівська зернова компанія встановила новий паркан довкола садочка. Вже багато років школярі і вихованці садочка отримують від Благодійного фонду «Баришівська зернова компанія» новорічні подарунки.

Контактна інформація

  • +380503329881
  • Шевченків Шлях 268
    м. Березань
    Київська обл
    Україна
    07540

    Карта »