На допомогу сільській школі

15 Бер 2019

Хрещатенська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів у Козелецького району Чернігівської області працює з 1967 року. Велика двоповерхова будівля, проектна потужність якої розрахована на 400 учнів. На жаль, як часто буває, ця сільська школа – малокомплектна. Сьогодні у ній навчається 35 діток, деякі класи мають по 4-5 учнів.

  • Низька народжуваність у нашому селі Хрещате, молодь виїжджає до столиці і за кордон, у селі залишаються лише літні люди. У Хрещатому і садочка не маємо. Добре, що хоч школа ще працює, є де дітям вчитися, – зауважує сільський голова Наталія Бокач.

Підтримувати сільські школи – осередки розвитку дітей – принцип багаторічного господарювання у Козелецькому районі Баришівської зернової компанії Grain Alliance. «Немає в окрузі іншого підприємства, яке б так допомагало школі», – говорить директорка закладу Зоя Глузд.

  • Щорічно у період літнього оздоровлення дітей компанія виділяє кошти на придбання фруктів й овочів для вітамінізованого харчування учнів. За сприяння Баришівської зернової компанії ми провели ремонт шкільної їдальні, відремонтували ганок, побудували приміщення для майбутніх внутрішніх шкільних туалетів. А от минулого року в школі сталась кризова ситуація – ми не мали дров для опалення закладу. Баришівська зернова компанія забезпечила школу альтернативним паливом на увесь сезон, – ділиться планами директорка.

Серед основних принципів роботи Баришівської зернової компанії Grain Alliance – турбота не лише про землю, а й про людей, які на цій землі працюють. «Необхідно зберегти дитинство найменших наших мешканців, адже вони – наше майбутнє», – говорить керівник Чернігівської регіональної дирекції компанії Олексій Котляр.

Контактна інформація

  • +380503329881
  • Шевченків Шлях 268
    м. Березань
    Київська обл
    Україна
    07540

    Карта »