Допомога поруч: в Драбівцях сімейного лікаря забезпечили транспортом

2 Вер 2019

Медогляди, денний стаціонар та навіть кабінет надання екстреної допомоги – такі умови роботи в амбулаторії сімейної медицини невеликого села Драбівці на Черкащині.

  • У разі потреби невідкладну допомогу надаємо хоч дома, хоч у самому закладі. Сприяла нам з оперативністю Баришівська зернова компанія – подарувала автомобіль. Тепер лікар може швидко дістатись пацієнтів, навіть у зимовий час. Ним же транспортуємо хворих до районної лікарні. У нашій роботі без автомобіля ніяк. І місцеві жителі дуже задоволені, – говорить завідувач закладу, сімейний лікар Микола Разновецький.

Амбулаторія сімейної медицини обслуговує 2,2 тисячі місцевих мешканців з восьми навколишніх сіл. Опікується закладом  Баришівська зернова компанія Grain Alliance з 2014 року.

  • За цей час було багато зроблено. Спочатку агропідприємство замінило в медзакладі усі 16 вікон на нові енергозберігаючі. У 2016 році компанія надала автомобіль та медичне обладнання – ЕКГ, нібулайзер, дитячі ваги. У 2018 році виділила кошти на придбання меблів, тримера для косіння території. Допомога Баришівської зернової компанії – це відчутна підтримка амбулаторії, – розповідає керівник медзакладу.

Місцева жителька Драбівців Світлана Мархоцька також задоволена роботою сільської амбулаторії. Говорить: недалеко і послуги тут якісні надають.

  • Добре, що наша охорона здоров’я поряд з нами. Після ремонту у амбулаторії гарно стало. Тут і загальні аналізи можна здати, ходимо і на денний стаціонар, як треба. А що додому лікаря можна викликати – теж добре. У мене мама лежача, допомога медика потрібна постійна. Тож з медициною усе у нас добре, – підбиває підсумки Світлана Мархоцька.

Контактна інформація

  • +380503329881
  • Шевченків Шлях 268
    м. Березань
    Київська обл
    Україна
    07540

    Карта »