Для нової якості життя у селах

5 Вер 2019

5 вересня відзначають Міжнародний день благодійності. Приєднуємось до привітань усім, хто йде цією неторованою, нелегкою стежкою допомоги.  Знаємо про цю дорогу не з чуток.  За шість років роботи благодійного фонду “Баришівська зернова компанія” ми реалізували соціальних проектів на загальну суму понад 15 мільйонів гривень. Та з нашого досвіду знаємо, що благодійність – це не лише ремонти і матеріальна підтримка. Найперше – це об’єднання зусиль у вирішенні найболючіших проблем громад. І ще – це створення якісно нової атмосфери для життя у селах.

Мова, зокрема, і про цей незвичайний будинок культури, який працює у селі Драбівці на Черкащині. Це вже справжній клуб, який об’єднує у собі роботі численних громадських організацій. Тому й назву має особливу «Координаційний центр соціально-культурного розвитку місцевої громади». «У селі люди мають жити не гірше й отримувати всі послуги, як і в місті. Тому ми створили  координаційний центр, який проводить і  культурну, і громадську, і спортивну, і рекреаційну роботу в громаді», – говорить сільський голова Олександр Герасименко.

  • У 2013 році наша громада виграла проект з ремонту координаційного центру у Фонді сприяння місцевого самоврядування (зараз – ДФРР) . Спільними зусиллями державного й обласного бюджетів, сільської громади і Благодійного фонду «Баришівська зернова компанія» відремонтували приміщення центру. А фонд ще подарував і сценічне вбрання для глядацької зали. Щоправда, через політичні події 2013-2014 років оновлення розтяглось у часі. У 2015 році на День села відбулось офіційне відкриття центру, – розповідає сільський голова.

Окрім урочистих і святкових заходів, які проводять у закладі щомісяця, тут працює бібліотека і різноманітні гуртки, зокрема, вокальний, драматичний та фольклорний. У фойє організовують змагання з настільного тенісу. А ще тут для місцевих мешканців відкрили сучасний тренажерний зал.

  • Зі спортивним обладнанням для тренажерного залу допомогла нам Баришівська зернова компанія. А ще її благодійний фонд постійно сприяє в організації свят. Концерти з народними артистами, подарунки жителям – все це є у нас на Днях села за підтримки компанії. Для проведення урочистостей вручили ще й ноутбук. У Драбівцях налагоджена тісна співпраця з Баришівською зерновою компанією та її благодійним фондом. Дуже добре, що в нас працює таке соціально відповідальне підприємство, – підсумовує Олександр Герасименко.

Контактна інформація

  • +380503329881
  • Шевченків Шлях 268
    м. Березань
    Київська обл
    Україна
    07540

    Карта »